Haarden Zwolle

‘s Avonds wegdromen bij uw open haard in Zwolle: het wordt mogelijk dankzij de uitgebreide aanbod van Sfeerhuys Budding. De ultieme combinatie van aangename warmte en een prachtig sfeerelement in uw woonkamer. Een haard in Zwolle (diichtbij Apeldoorn) zorgt voor gezelligheid, is een beeldschone aanvulling op ieder interieur en kan bovendien de nodige stookkosten besparen. Wat let u nog? Kies ook voor een haard in uw woonkamer in Zwolle!

 

Haard Zwolle

 

Diverse soorten haarden in Zwolle

Haarden in Zwolle zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. Zo is er voor ieder type inrichting een haard te vinden die perfect aansluit. Naast het design is het type haard vanzelfsprekend de belangrijkste keuze die u moet maken. Want haast de traditionele open haard gestookt op hout, zijn er nog enkele opties die de overweging waard zijn.

Elektrische haard

Een elektrische haard in Zwolle is de ideale keuze voor wie geen rookafvoerkanaal kan (laten) monteren en toch wil genieten van de ‘look and feel’ van een traditionele houtkachel. De elektrische haarden van deze tijd ogen vrijwel hetzelfde als een ‘echte’ houtkachel. Ze zijn echter een stuk veiliger, doordat er geen sprake is van echt vuur. Bovendien is het een zeer milieuvriendelijke keuze.

Een veelgehoorde, foutieve, aanname is dat een elektrische haard in Zwolle enkel voor de sfeer is. Ze geven echter wel degelijk warmte af. Met een goede elektrische haard kunt u uitstekend uw woonkamer verwarmen. Vaak kunt u bovendien kiezen tussen verschillende standen, zodat u gemakkelijk de warmteafgifte kunt reguleren.

Gashaard

Gashaarden zijn voornamelijk ontzettend gebruiksvriendelijk en ogen daarnaast levensecht. Voor een groot deel kent de gashaard in Zwolle dan ook dezelfde voordelen als de elektrische haard. Met een enkele druk op de knop ontsteekt u de gashaard en met dezelfde knop schakelt u deze weer uit. De temperatuur is gemakkelijk zelf te bepalen.

Houthaard

De traditionele houthaard is wat velen als de enige echte haard beschouwen. Stoken op hout is zoals we dit al eeuwen doen, is bovendien relatief goedkoop (hout hakken kunt u wellicht zelf) en levert ontzettend veel warmte op. Ook in aanschaf is een houtkachel in de regel goedkoper dan bijvoorbeeld een gashaard. En sommige houtkachels kunt u zelfs gebruiken als oven.

Pellethaard

Een relatief nieuw alternatief voor de houthaard is de pellethaard. Deze haarden, waarnaar meestal wordt verwezen met ‘pelletkachel’, werken door het verbranden van houtpellets. Deze vorm van biomassa levert bij verbranding aanzienlijk minder fijnstof op dan hout, hoeft u minder vaak bij te vullen en is bovendien gemakkelijker op te slaan dan hout.

Ook is het installeren van een Pelletkachel in Zwolle of Pelletkachel in Apeldoorn vaak vele malen goedkoper, doordat het aanleggen van een rookkanaal gemakkelijker is. De rookgassen die ontstaan bij het verbranden van pellets zijn namelijk aanzienlijk minder warm dan de gassen die bij houtverbranding vrijkomen.

Kies ook voor een haard in Zwolle

Bent u er al uit? Welke haard past het beste bij u thuis? We kunnen ons voorstellen dat de keuze een lastige is. Voor advies kunt u dan ook altijd vrijblijvend contact opnemen. U kunt ons bellen via (0577) 49 15 09, mailen op info@sfeerhuysbudding.nl of u natuurlijk gewoon eens bij ons langskomen in Elspee (gemeente Nunspeet)! Sfeerhuys Budding verzorgt al jaren de installatie van haarden in Zwolle en omstreken.