Zaterdag 13 december 2014 door Sfeerhuys Budding B.V.

Houtkachels

Houtkachels steeds populairder

De laatste jaren zijn de houtkachels weer helemaal terug van weggeweest. De steeds hogere prijs van gas zorgt er voor dat steeds meer mensen overstappen naar een houtkachel. De oude houtkachels van vroeger hadden het probleem dat de meeste warmte de schoorsteen in vloog. Inmiddels is dit probleem verleden tijd. De meeste houtkachels van nu hebben een rendement van maar liefst 80%. Dit ten opzichte van de oude openhaarden welke slechts 10% rendement opleveren.

Houtkachels in allerlei soorten en maten

Van de klassieke vrijstaande houtkachels tot de meest moderne design kachels in allerlei kleuren, soorten en maten, zijn er diverse houtkachels met afwerkingen in speksteen of keramiek. Hierdoor wordt de warmte langer vastgehouden..

Inzetkachels 

Een open haard heeft een zeer laag rendement. Meestal heeft dit een rendement van rond de 5 a 10 %. Dit houdt in dat er maar liefst 90 a 95 % van de warmte verloren gaat door de schoorsteen! Misschien heeft u het wel eens gemerkt, als u vlak voor de openhaard staat is het heerlijk, maar staat u er wat verder vanaf is de warmte ver te zoeken. De meeste Inzethaarden hebben een rendement van ongeveer 80%. Dit is beter voor het milieu en het bespaart u veel hout. Zo verdient u deze investering snel terug. De inzetkachels zijn in verschillende vuurzichten leverbaar. Zo zijn er: ''front haarden'' die alleen vuurzicht aan de voorkant hebben, hoekhaarden (links of rechts open) deze hebben voor en aan 1 zijkant vuurzicht, maar ook 3-zijdige inzethaarden, deze hebben van de voorkant en beide zijkanten vuurzicht! Zo is er bijna altijd een haard die past in uw huidige open haard. 

Inbouwhaarden 

Een inbouwhaard kunt u geheel naar eigen smaak creëren. Deze haarden zijn er in allerlei soorten en maten. Vanwege de eindeloze inbouwmogelijkheden kunnen deze perfect aansluiten met uw interieur. Van klassiek tot modern, strak ingebouwd, misschien een natuurstenen balk of toch de klassieke opstelling met een natuurstenen schouw? Het kan allemaal! Vooral een haard met een liftdeur is voor de echte openhaard liefhebbers een uitkomst. De Heat Pure liftdeurhaarden van het merk Kal-fire zijn één van de betere in zijn soort. Deze zijn namelijk open en dicht te stoken. Bij gesloten stoken haalt u een rendement van maar liefst 80% en anders stookt u open, puur voor de gezelligheid. Naast de inbouw liftdeurhaard met vuurzicht van voren zijn er ook hoekhaarden die ook vuurzicht links of rechts hebben en er zijn ook 3-zijdige modellen. Zo kunt u op de beste plaats van uw kamer heerlijk genieten van het houtvuur. Daarnaast zijn er ook nog de doorkijk haarden, ook wel tunnelhaarden genoemd. Deze haarden kunnen tussen 2 ruimtes worden geplaatst. Zo heeft u twee kachels in één en kunt u in beide ruimtes genieten van uw haard. Benieuwd hoe deze haarden branden en wat de mogelijkheden zijn ? Twijfel dan niet en neem contact met ons op of bezoek onze showroom. Deze haarden staan ook brandend opgesteld in onze showroom !

Wilt u de mogelijkheden weten voor uw woon situatie ? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Meestal komen wij bij u langs om alles op te meten, zodat wij aan de hand van uw situatie een passend advies kunnen geven en de mogelijkheden hiervan met u door te spreken. In bijna alle situaties is er een passende haard welke u mooi vind of graag zou willen hebben. Anders zou u kunnen kiezen voor een inbouwhaard, welke wij geheel naar uw wensen kunnen inbouwen.

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

213